De familievertrouwenspersoon: wegwijzer, bruggenbouwer

De LSFVP sprak met een aantal ggz-professionals en beleidsmakers over de rol van de familievertrouwenspersoon, de veranderingen in de zorg en wat die betekenen voor het familievertrouwenswerk. Aan het woord is Kees van Aart, directeur van GGz Breburg.

De familievertrouwenspersoon als wegwijzer en bruggenbouwer

Kees van Aart ziet de familievertrouwenspersoon vooral als verbinder tussen familie en naastbetrokkenen en de professionele hulpverlening. Zodra cliënten weer thuis wonen, kunnen er problemen ontstaan die familieleden en naastbetrokkenen niet kunnen oplossen. De familievertrouwenspersoon kan hen de weg wijzen naar hulp en ondersteuning. En als het nodig is, (opnieuw) een brug slaan naar de professionele zorg.

Bekijk het fragment met Kees van Aart >

Verwacht

Dit is het tweede in een serie korte interviews. In een eerste interview vroegen we Jacobine Geel van GGZ Nederland: kan de familievertrouwenspersoon bijdragen aan de kwaliteit van de behandeling?

Bekijk het antwoord van Jacobine Geel >

Binnenkort kunt u hier ook interviews zien met José Manshanden van de gemeente Utrecht en een tweede interview met Jacobine Geel van GGZ Nederland.

 

Terug