De LSFVP zoekt collega’s ! Vacature familievertrouwenspersonen

Wil jij werken in een organisatie waarin je opkomt voor de belangen van familie en naasten van GGZ- cliënten? Wil jij je sterk maken voor een stevige positie van familie binnen GGZ instellingen, maar ook binnen het Sociaal Domein?
Wil jij met jouw kennis en ervaring elke dag een bijdrage leveren om familie en naasten de ondersteuning te geven die zij nodig hebben?

We voegen je graag toe aan ons team van familievertrouwenspersonen!

Tegenwoordig lees en hoor je in de media veel over de belangrijke positie die familie inneemt bij het herstel van cliënten binnen de GGZ. Maar ook daarbuiten. De “verwarde man of vrouw op straat” is tegenwoordig een term die veelgehoord is.

Deze term schrikt jou niet af. Sterker nog; dát is een van de redenen waarom jij je graag zou willen inzetten voor familie en naasten van cliënten met GGZ problematiek. Het geeft je energie om familie en naasten te ondersteunen in de zoektocht naar de beste begeleiding en/of behandeling. Het geeft je voldoening als je hen een stuk op weg mag helpen in het proces waar zij mee te maken krijgen.

De Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen biedt familie en naasten van cliënten in de GGz de best mogelijke ondersteuning. Dit doen wij deskundig, onafhankelijk, betrouwbaar en goed bereikbaar. Wij maken het mogelijk om overal in Nederland een beroep te doen op een onafhankelijke familievertrouwenspersoon. In de GGz instelling of daarbuiten. Middels de landelijke advies- en hulplijn is het mogelijk een eerste contact tot stand te brengen of de familie wordt door de GGz instelling op de hoogte gebracht van het bestaan van de familievertrouwenspersoon.

Ben jij die professional die we zoeken?

 • Je bent iemand die makkelijk contacten legt en vertrouwen uitstraalt. Je ben iemand die goed kan luisteren, die herstel organiseert in de triade door middel van herstelgesprekken. Je beweegt je comfortabel op de werkvloer van de GGZ instelling en gaat de gesprekken aan met behandelaren, managers en de geneesheer-directeur.
 • Je kunt goed je eigen werk organiseren en verantwoorden.
 • Je hebt ervaring binnen een FACT team, of in een managementfunctie waarbij je bekendheid hebt binnen de GGz. Of je hebt ervaring binnen het gemeentelijk/sociaal domein. Je bent bekend met IHT, ART en RACT. Een opleiding tot Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en/of Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige biedt jou ook voldoende kennis en inzicht om het werk van een familievertrouwenspersoon uit te voeren.
 • Je bent minimaal voor 28 uur per week beschikbaar (maximaal 36 uur) voor de uitvoering van de werkzaamheden.
 • Je bent werkzaam binnen de regio waarin je woonachtig bent. Wij zoeken collega’s in de regio’s noord, zuid, oost en west. Binnen je regio zijn meerdere collega’s werkzaam. Er vindt op regelmatige basis overleg en intervisie plaats.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij je?

 • Betekenisvol werk.
 • Een zinvolle bijdrage aan onze organisatie en binnen het team. We bieden je de mogelijkheid om mee te denken over de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening.
 • Aandacht voor jou, je ontwikkeling en groei, onder andere door een passend scholingsaanbod.
 • Arbeidsvoorwaarden en een salaris conform schaal 55 cao GGz.
 • Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden.

Stuur je motivatiebrief en CV gericht aan Nathalie Koeman naar mailadres: info@lsfvp.nl en doe dit voor 15 april 2019. Kijk ook op onze website: http://www.lsfvp.nl/ en heb je vragen? Neem contact op met ons landelijk bureau op nummer: 030 2712318.

 

Terug